Blog

Guide: Udskift stikkontakt, afbryder, dæmper

Som tidligere beskrevet i indlægget Hvor meget elarbejde må man selv lave er det tilladt at udskifte eksisterende stikkontakter, afbrydere eller lysdæmpere i en allerede eksisterende installation. Denne guide beskriver, hvordan arbejdet udføres, hvor der kan være faldgruber og hvad man skal være særligt opmærksom på ved udskiftning.

Læs mere


Guide: Montering af afbryder på en ledning

En ledningsafbryder, også kaldet en gennemgangsafbryder, er en af de ting man selv må begive sig ud i. Her er en liste over hvad du skal være opmærksom på, når du udskifter eller monterer en afbryder af denne type.

Læs mere


Guide: Sådan skifter du stik på ledningen

Udskiftning eller montering af et nyt stik (også kaldet en stikprop), er et stykke elarbejde der er meget let og lige til for de fleste. Alligevel er det en god ide at sætte sig ind i reglerne, inden man går igang. Her er en udførlig guide til, hvordan man monterer en ny, eller udskifter en eksisterende stikprop på en ledning, samt hvilke regler der er på området.

Læs mere


Guide: Hvad betyder farverne på en ledning?

Når man arbejder med strøm, er det vigtigt at vide hvilke farve ledning, der bruges til hvad. Tilsluttes ledningerne forkert kan det medføre, at man ødelægger sin apparater, og i værste tilfælde fare for stød eller brand. Her er en guide til hvordan du kender forskel på farver, symboler og begreber i forbindelse med dit gør-det-selv elarbejde.

Læs mere


Udskift selv forlængerledninger

Udskiftning af ledning til et elapparat, eller lav din egen forlængerledning. Her er en guide til hvordan du gør.

Læs mere


Før du går i gang med el-arbejde derhjemme

Har du fået blod på tanden, og er klar til at give dig i kast med at lave elarbejde i hjemmet, er her en guide til hvordan du sikkert kommer igennem processen, uden at være til fare for dig selv eller andre i husstanden. Punkterne herunder beskriver hvad for noget værktøj, der er smart at have og anvende, samt hvad man skal være opmærksom på under processen.

Læs mere


Hvor meget el-arbejde må man selv lave?

I dette indlæg vil vi gå lidt i detaljer omkring, hvad du som gør-det-selv mand eller kvinde, selv må give dig i kast med derhjemme. Det er nemlig lovligt at udføre en del el arbejde selv, hvis man ved hvordan det skal gøres. Det el arbejde som du ikke selv må lave, skal udføres af en autoriseret elinstallatør, og vil blive beskrevet under listen af de ting som du gerne selv må lave. Mangler du hjælp til hvordan de forskellige ting du selv må lave skal udføres, så tag et kig på nogle af vores andre indlæg, der udførligt beskriver hvordan arbejdet udføres korrekt.

Læs mere

Novalux
FRAGT FRA 29,-
LYNHURTIG LEVERING: 1-3 DAGE
 
KONKURRENCE
VIND ET GAVEKORT PÅ 500,-
 
7025 7045
24/7 KUNDESERVICE